Originální dárek pro maminku k 50. narozeninám

Vybíráte dárek pro maminku k 50. narozeninám? Neodbývejte ji bonboniérou a lahví vína, takové významné životní jubileum si zaslouží dárek přímo od srdce. A protože věčné nejsou jen diamanty, ale také fotografie, věnujte mamince připomínku důležitých momentů či osob v jejím životě. Inspirujte se, v jaké podobě lze fotky darovat.

Připomenutí památných okamžiků

Co bývá pro každou matku to nejcennější? Její vzpomínky. Na hravé dětství, milostné eskapády v mládí, vzrušující dobrodružství s přáteli, každoroční dovolenou last minute v Chorvatsku… především však na vlastní rodinu a děti. Připomeňte mamince všechno hezké a nechejte pro ni vyvolat sérii fotografií.

Pořiďte mamince fotoalbum se společnými fotografiemi!
Nemáte dostatek fotografií na celé fotoalbum? Podívejte se na naši nabídku fotorámečků! 
Sháníte jen malou drobnůstku? Mrkněte na fotodárkyRadost udělá třeba i jen klíčenka s vlastní fotografií.


Fotky ideálně vybírejte takové, které jsou dostatečně kvalitní a v jasných barvách. Pro tisk momentek a portrétových snímků doporučujeme zvolit lesklý fotografický papír, jak velké vyvolané fotografie budou, to už je na vás. 

Zarámované vzpomínky

Když mamince dáváte klasické vyvolané fotografie, je dobré myslet na detaily. Maminku samozřejmě nejvíc potěší samotné prohlížení snímků a dojímání se nad zachycenými okamžiky, vhodně zvoleným kabátkem ale celý dárek povýšíte na ještě vyšší úroveň.

Jednou z možností je staré dobré album na fotografie. Při jeho výběru je nejdůležitější znát formát fotografií. Nechcete koupit album určené na menší snímky a pak v den narozenin zoufale shánět odpovídající. Vzor desek fotoalba přizpůsobte povaze a zájmům maminky. Oblíbené jsou ty s potiskem květin nebo minimalistické jednobarevné. Osobitý ráz albu dodáte vlepením tematických nálepek a vložením výstižných popisků snímků. 

Nějaká fotografie je pro oslavenkyni obzvlášť důležitá? Pak si zaslouží své čestné místo na zdi v obývacím pokoji nebo na poličce v ložnici. K takové fotce přikupte rámeček. Maminka si takhle své zážitky nebo potomky bude mít možnost připomenout pohledem kdykoliv se jí jen zachce.

Významné chvíle v pevném obalu

Dalším dárkem, který maminky při oslavě 50. narozenin rozhodně potěší, jsou fotoknihy. Jejich tvorba je intuitivní. Stačí vybrat několik fotografií, zvolit šablonu a snímky nahrát do příslušného programu. Pak už jen zadáte rozměry a počkáte si na vytištění knihy. Tvorbu fotoknihy můžete pojmout také jako svůj malý projekt, vyhnout se šablonám a do navrhování grafické podoby se pustit od úplné píky. Vytvoříte tak zcela originální produkt oslavenkyni šitý na míru.

Možnost mít své drahé neustále u sebe

Možná namítnete, že albíček a obrázků na zdi už má vaše maminka plný dům. Hezké okamžiky jí můžete připomenout i méně tradiční formou. Milou drobností je přívěsek na klíče s vlastní fotkou. Uvidíte, že až mamince věnujete klíčenku s obrázkem milovaných vnoučat, klíče začne strážit jako oko v hlavě. Pracuje maminka v kanceláři? Strohý ráz pracoven odlehčí těžítko – jak jinak než s pěknou fotkou rodiny. A kafe bude rázem chutnat lépe, když ho bude popíjet ze šálku s oblíbenou fotografií.

Uchování budoucích zážitků

Zdají se vám vytištěné fotografie i ostatní fotodárky málo? Držte se stejné tématiky a mamince darujte fotoaparát, ať má čím zdokumentovat svých dalších 50 let života. Aktuálním trendem je Instax, který vám fotku na papíře vyjede hned po vyfocení. Mamince tím připomene staré dobré analogové focení a polaroidy.

Zvolit můžete také klasický digitální fotoaparát, u kterého byste měli klást důraz na nízkou hmotnost, dostatečně vysoké rozlišení i automatické ostření. Pokud maminka není zrovna fanouškem techniky, nezapomeňte jí vysvětlit, jak stáhnout fotky z fotoaparátu do pc. Zdůrazněte jí také, že fotografie je lepší zálohovat. Ztracenou knížku znovu koupí, ztracený dokument znovu napíše, ale vzpomínky zachycené na fotografiích zpět už nikdy nezíská.

 

Přečtěte si dále také články na téma 8 tipů na dárek pro muže nebo přání k narozeninám - tipy a inspirace