Jak importovat fotky do počítače z iPhone, Google nebo z foťáku?

Rádi fotíte, ale málokdy pořízené fotky ukládáte do počítače nebo na disk? Možná, že jednou za čas byste si rádi vytvořili fotoalbum v počítači, nebo to skutečné papírové. Prvním krokem je stáhnout fotky do PC, ale jak to udělat? V dnešním článku se dozvíte jak na stažení fotek z různých zařízení.

Stahování fotek z Google

Jak stáhnout fotky z Google fotky? Věděli jste, že můžete prostřednictvím Googlu synchronizovat vaše digitální fotografie a videa mezi počítačem a mobilním zařízením? Tomuto „prostředníku“ se říká Fotky Google a je k dispozici jako prohlížeč v počítači, nebo jako mobilní aplikace pro zařízení iPhone či Android. Stažení fotek následně probíhá v několika jednoduchých krocích.

Jak stáhnout fotky z iPhonu do počítače?

Vlastníte iPhone, ale zároveň jste zůstali věrni počítačovému Microsoftu? Nejspíše vás zajímá, jak dostanete své fotografie do počítače. Nejprve připojte iPhone k počítači pomocí USB kabelu. Telefon musíte odemknout, jelikož počítač zařízení nenajde, pokud je zamčené. Následně stačí kliknout na import ze zařízení USB a postupovat podle pokynů. Musíte se také ujistit, že fotografie jsou skutečně umístěny v telefonu, nikoliv v uložišti iCloud.

TIP: Snažte se po každém výletě či dovolené promazat fotky a utřídit si je do složek. Díky tomu se vám budou lépe archivovat i dohledávat. Skvělým pomocníkem pak může být například externí pevný disk. A pro ty nejkrásnější fotky neváhejte využít naší služby tisk fotografií

Stahování fotek z iCloud

Pokud jste zjistili, že máte fotky na iCloudu, přihlaste se ke svému cloudovému účtu a klikněte na Fotky. Následně vyberte fotku nebo video a v pravém horním rohu okna klikněte na ikonu stahování. Tu symbolizuje mrak s šipkou směrující dolů. Ikonu stačí chvíli podržet a následně kliknout a potvrdit stažení obrázků či videa.

Jak dostat fotky z mobilního telefonu do PC

Pokud nefandíte zařízením z dílny společnosti Apple, pravděpodobně budete chtít vědět, jak dostat fotografie ze svého mobilního telefonu do počítače. V prvé řadě opět odemkněte telefon a připojte jej k počítači pomocí USB kabelu. Poté v sekci Použití USB klikněte na Přenos souborů. Na obrazovce se objeví okno Přenos souborů, ve kterém přetáhnete vybrané fotky či videa.

Stahování fotek z fotoaparátu do PC

Přenos fotek z foťáku do počítače pro vás bude nejjednodušší přes USB kabel. K počítači se připojíte snadno, a to díky kabelu, který je součástí sady k fotoaparátu. Během prvního připojení by měl operační systém vašeho počítače nainstalovat potřebné ovladače a informovat vás o možnosti prohlížení fotografií. Ke kopírování fotek můžete také použít externí programy jako například Adobe Lightroom. Mnohdy i výrobci fotoaparátů nabízí bezplatný software pro přenos fotek z fotoaparátu do PC.

Líbil se vám článek? Přečtěte si také, jak vybrat dárek pro třídní učitelku na rozloučenou, jak složit peníze jako dárek nebo jak zabalit dárky.