Dárek pro třídní učitelku na rozloučenou

Blížící se konec školního roku je předzvěstí začínajícího léta, na které se těší nejen děti, ale také jejich rodiče. Je ale také symbolem obdarovávání třídních učitelů, kteří za celý školní rok se svými žáky či studenty, takříkajíc splynou a jsou si navzájem blíže, než by se na první pohled mohlo zdát. Každá třídní učitelka si na konci školního roku zaslouží krásný a srdnatý dárek pro učitelku od svých svěřenců.

Třídní učitelky tak na svých bedrech nesou nejen břímě v podobě spravedlivé klasifikace svých žáků a zodpovědnost za jejich studijní výkony, nýbrž také obrovské břímě v podobě vzájemné důvěry a vybudovaných sympatií se svými žáky.

Jednoduše by se dalo říci, že snem každého třídního učitele je mít třídu plnou schopných a zodpovědných žáků, kteří sice sem tam provedou nějaký ten prohřešek, ovšem i přesto vědí, že mají za svými zády třídní učitelku či učitele, který je vždy dokáže ve správný čas podržet a nabídnout jim pomocnou ruku. Zároveň je jistě snem každého žáka či studenta, mít chápající třídní učitelka, která umí nejen učit, ale také umí být žákům oporou ve chvílích, kdy je to nejvíce třeba.

Stejně jsou na tom mimo jiné také děti v mateřských školkách, které rovněž vzhlíží, a to možná ještě o něco citelněji, ke svým vychovatelkám či třídním učitelkám, které jsou pro ně v tomto věku často druhými maminkami. V každém případě je vhodné osobu v podobě třídní učitelky po zásluze obdarovat na konci každého školního roku. Dárek pro paní učitelku do školy je vždy třeba vhodně a zejména zavčasu vybrat od srdce.

Jak vybrat vhodný dárek pro třídní učitelku?

Nevíte si rady, jak vybrat originální dárek pro učitelku? V tom případě se nejprve zamyslete se svou třídou nad tím, co má vaše třídní učitelka skutečně ráda.

Miluje květiny? Kupte jí krásný velký puget oblíbených květin.

Má slabost pro šperky? V tom případě se zamyslete nad tím, zda by nebylo na místě pořídit své učitelce nějaký pěkný šperk, což se hodí zejména v posledních ročnících základních či středních anebo vysokých škol, kdy se víceméně se svou třídou a také se svou učitelkou loučíte.

Chcete pořídit praktický dárek? Pohlcovač vlhkosti ocení každá domácnost.

Na místě je ovšem také popřemýšlet nad tím, zda nevyrobit nějaký diy dárek pro učitelku, který by jí rozhodně také potěšil, a navíc by byl darován skutečně od srdce. Možností je skutečně nepřeberně a záleží pouze na vás, jaké máte finanční možnosti ve třídě a také jak originálními nápady se svými spolužáky, hýříte. Je přitom úplně jedno, zda pořizujete dárek pro učitelku MŠ či dárek pro učitele matematiky na střední škole. Každého učitele takovýto projev náklonnosti ze strany jeho žáků jistě velmi mile potěší.

Nejprve vyberte vhodný dárek a poté se pusťte do třídní sbírky financí

Pokud vybíráte dárek pro učitelku na konci roku, je vhodné si nejprve vybrat vhodný dárek, který máte v plánu pořídit. Vhodný dárek pro učitele proberte v celé třídě. Snažte se domluvit na nějakém kompromisu a poté se zamyslete nad tím, kolik peněz na takový dárek budete potřebovat. Pokud si vytvoříte jasný plán, bude pro vás jednodušší vybrat danou částku co možná nejdříve a můžete se pustit do nákupu dárku.

Vaší fantazii se meze nekladou

Pokud například budete vybírat dárek pro učitelku na konci roku, je vhodné se zaměřit zejména na formu dárku, který budete pořizovat. Měli byste být originální a rozhodně byste měli při výběru vhodného dárku zapojit svoji fantazii na 100 %. Na konci školního roku totiž probíhá loučení se třídou třeba po čtyřech strávených letech na střední škole velmi emotivně. Třídní učitelky jsou často dojaté, vzpomínají se svými studenty na prožité chvíle a doufají, že se opět někdy společně zase všichni sejdou a zavzpomínají na společná léta třeba po několika dalších letech života. Z tohoto důvodu je vhodné vybrat takový dárek, který učitelku či učitele rozhodně chytne za srdce. Nemusí se přitom jednat o drahý dárek, ale třeba o dárek, který pěkným a originálním způsobem bude třídní učitelce například připomínat společný třídní výlet, který se všem vryl do paměti či nějakou společně strávenou chvíli, kterou si bude chtít učitelka pamatovat a podobně.

Třída zná svou učitelku úplně nejlépe ze všech

Třída zná svou třídní učitelku ze všech nejlépe. Za například čtyři strávené roky života na střední škole či za dlouhou dobu strávenou třeba na druhém stupni základní školy se navzájem obě strany poznají více než dokonale. Nemluvě o dětech v mateřských školách, které rovněž své třídní učitelky milují a mají k nim velmi blízký a vřelý vztah. Ať již se rozhodnete pro jakýkoliv dárek tak vězte, že vaše třídní učitelka bude mít ohromnou radost i tehdy, když se s ní důstojně rozloučíte a to třeba krásnou velkou květinou a bonboniérou.

 

Neváhejte si dále přečíst, jak vyrobit dárek na poslední chvíli, jak zabalit dárky nebo jak složit peníze jako dárek!