Jak vyrobit dárek na poslední chvíli?

Každodenní práce člověka vysává do morku kostí a málokdo si vzpomene na dárky, proto je dobré mít malý přehled o takzvaných dárcích narychlo. Je jedno, jestli jde o dárky na Vánoce, ke svátku nebo narozeninám. Vždy chceme potěšit naše blízké a případně je překvapit vlastní zručností!

Radost někomu můžete udělat i drobností a maličkostmi, které nemusí udělat vítr ve vašich peněženkách, ale naopak pohladí na duši. Pokud nemáte dostatek zkušeností a vaše nápaditost stávkuje, představíme vám v článku pár nápadů na výrobu dárků, které stihnete vyrobit i o víkendu nebo po práci. Jediné, co pro výrobu musíte udělat, je zakoupit několik surovin. Pojďme se tedy podívat na návod na výrobu dárků na poslední chvíli.

TIP: Pokud máte do obdarování ještě alespoň 2 dny čas, zvažte kromě výroby vlastního dárku také pořízení dalšího dárečku z naší nabídky! Zboží vždy expedujeme do 24 hodin - a tedy do 2 dní je zboží na Vaší adrese! Originálním dárkem může být:

A pokud nechcete řešit fotografie, dejte šanci samolepkám na zeď nebo na auto! A užitečným dárkem může být také pohlcovač vlhkosti.

Fotografie si mimo jiné v rámci našeho e-shopu můžete také nechat vyvolat.

Výroba dárků doma

Kde jinde než doma je klidné prostředí pro výrobu dárků. Nejlepší je si k práci pustit oblíbený film nebo hudbu a příjemně se naladit na proces. Máte doma nebo mezi blízkými labužníka, který rád sýry, obzvláště hermelín? Pak zkuste připravit delikátní nakládaný hermelín.

  1. Hermelín překrojte napůl a v míse společně se 4 stroužky česneku, chilli papričkou a solí smíchejte dohromady.
  2. Směsí poté potřete po řezné ploše a spojte obě půlky.
  3. Zbytky česneku s cibulí nakrájejte a připravte si vaše nejhezčí sklenice či skleněné dózy.
  4. Do nich sýr s cibulí a česnekem skládejte hezky vrstvu po vrstvě a přidávejte koření.
  5. Olej nikdy při nakládání nesmí chybět, proto s ním vše zalijte a poté sklenici řádně zavřete.
  6. Je dobré nechat tři dny uležet při pokojové teplotě.

Dalším krásným dárkem je vonná svíčka - hlavně pro dámy. Člověk po práci přijde domů, může si zapálit vonnou svíčku a přenést se tak do jiné „dimenze.“ Užít si trochu pohody a lehce se uvolnit. Je ovšem dobré znát oblíbenou vůni daného člověka, aby svíčky spíše nevyvolaly alergii nebo jiný nechtěný efekt.

  1. Ze všeho nejdříve se porozhlédněte po čisté a suché skleničce. Nesmí mít praskliny.
  2. Jakmile najdete vhodného kandidáta, dejte do sklenice knot.
  3. Dejte si vařit do hrnce vodu a až dosáhne bodu varu, přidejte i plechovku s voskem, který rozehřejeme do tekuté fáze
  4. Jakmile se vosk rozpustí, přidejte vůni a mírně promíchejte.
  5. Obsah přelijte opatrně do skleničky a knot přidržujte uprostřed.
  6. Nakonec už vám jen zbývá nechat vychladnout.
  7. TIP: Pokud chcete svíčku „vytunit“, nalijte obsah do plastové nádobky či alobalu. Ten po vychladnutí sloupněte a svíčku vyzdobte vyřezáváním. 

Jak vyrobit dárek pro tatínka, maminku či blízkého přítele

Maminkám, kamarádkám nebo dokonce i babičkám můžete udělat velkou radost kosmetikou, tekutým mýdlem či ručníkem ladícím k vybavení jejich koupelen. Mnohem lepší variantou je však vyrobení balzámu na rty, pleťové vody a jiných důležitých doplňků. Na takové experimenty budete potřebovat suroviny z lékárny a drogerie. V případě, že se vám nechce jít nakupovat, porozhlédněte se doma po ingrediencích do tuhého deodorantu, želé do vany nebo bomby do koupele.

  1. Smíchejte 1/4 kg jedlé sody, 125 g kyseliny citrónové, kukuřičného škrobu a koupelové soli.
  2. Přidejte vonný olej a 3 lžíce kvalitního oleje.
  3. Pokud se vám zdá, že je směs příliš sypká, postupně přilévejte vodu (ne více než lžičku)
  4. Do předem vymazaných silikonových forem směs přendejte na 2 hodiny
  5. Poté je zavřete do sklenice a dejte schnout na 2 dny.

Pro pány můžeme na poslední chvíli koupit poukazy na různé kurzy, adrenalinový zážitek (skok z letadla a podobně) či poukaz do wellness. Své drahé polovičky podobným poukazem také neurazíte.

Výroba drobných dárků

Mezi drobné dary by se mohla řadit i výroba mýdla.

  1. Pořiďte si na internetu nebo v obchodě hmotu a barvivo.
  2. Doma se podívejte po zajímavých nádobkách.
  3. Hmotu zahřejte, vlijte do ní jednu, dvě, tři nebo i více barev a v nádobkách nechte ztuhnout.
  4. TIP: Mýdlo na závěr můžete různě vyřezávat nebo krájet.

Dříme-li ve vás talent s háčkováním, pak na nic nečekejte a uháčkujte figurku nebo hvězdičku na stromeček. Rychlý a drobný dárek, který potěší milovníky ovoce, mohou být také sušená jablka

  1. Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky.
  2. Naskládejte je na plech s pečícím papírem.
  3. Do předehřáté trouby o 50 stupních dejte plech na 2 hodin.
  4. Dvířka trouby nechte lehce pootevřená a jakmile uvidíte, že ovoce schne, zvyšte teplotu na 70 stupňů po dobu 6-8 hodin.

Inspirace na výrobu vánočních dárků

Výroba vánočních dárků nemusí být složitá ani peněžně náročná. Sice zpravidla babičky a dědečkové k Vánocům nic nechtějí, aby nás nezatěžovali, přesto věřte, že je vhodné vymyslet něco pěkného i pro ně. Můžete začít s výrobou likéru s příchutí perníků, karamelu nebo mandlí. k nápoji je vždy dobré i něco malého zakousnout. Pro tuto příležitost se pusťte do nakládaných ořechů v medu.

  1. Nachystejte si sklenici, oloupané oříšky a med.
  2. Obě ingredience dávejte postupně do sklenice a snažte se, aby se med neusadil nahoře a ořechy naopak dole.
  3. Hned po naskládání surovin sklenici ihned zamrazte.

Dalšími dárky pro potěšení srdce i jazyka může být hruškový kompot, dárkové poukazy, zakoupení knihy s oblíbeným žánrem, pořízení fotoalba nebo rámečku s fotografiemi rodiny. Fotografie si v našem e-shopu můžete nechat vyvolat díky službě tisk fotografií. Pro starší můžete vyrobit 365 kartiček jako vzpomínku na vtipné události ze svého či vašeho mládí. 

Jak vyrobit dárek z papíru

U dárků z papíru velmi záleží na tom, jak to pojmete. Je možné vzít tvrdý papír libovolné velikosti a vymyslet vzkazy, najít přáníčka nebo jiný text a případně i namalovat nějaký hezký nebo vtipný obrázek. Ale pokud chcete z papíru poskládat domeček, postavičku, loď nebo cokoliv dalšího, chce to čas, chuť k práci a hlavně pevné nervy. Pro čtivé dobrodruhy můžete vyrobit záložku, na kterou můžete z provázku, špejle a trochu látky vyrobit postavičku. Různým natočením proužků papíru a seskládáním lze vytvořit různé druhy kytek, srdíček a dalších ornamentů. 

A jak vyrobit tašku na dárek?

Stačí si ze spíže vzít krabici z vloček a ustříhat jí uši. Pak si rozbalte balicí papír, naměříte si jej na krabici a následně přilepíte. Jeden cíp vložíte dovnitř škatulky. Dva okraje provrtáte, provlečete provázek, uděláte uzly a ejhle, taška je na světě. Originální dárkové tašky můžete vybírat také v našem e-shopu.

 

Zaujal vás článek? Přečtěte si dále, jak zabalit peníze jako dárek, jaký vybrat dárek pro třídní učitelku na rozloučenou nebo jak zabalit dárky.