Galerie a rámečky

Každý kdo zařizuje nebo přestavuje společné bydlení stojí před rozhodnutím, co s ním.., co s prázdným místem na poličce nebo jak vyplnit prázdné místo na zdi. Máme pro Vás řešení :-) . Vyplňte prázdná místa společnými fotografiemi ve fotorámečcích.

https://www.ufotaka.eu/fotoramecky/

 

  • FOTOGALERIE NEBO FOTORÁM - rozmyslete si jestli Vás uspokojí jedna větší fotografie, která pak bude pro místnost dominantní nebo více snímků v galerii. Ty pak dokáží zachytit v jednom prostoru celou Vaši úžasnou dovolenou nebo časový úsek.
  • VELIKOST - Ve fotogalerii - čím větší, tím lepší, fotografie 13 x 18 jsou na zdi nebo na poličce ,,čitelnější,,. Vy i Vaši návštěvníci si lépe všimnou i detailů na snímku a nebudou muset hledat brýle. U jednotlivých fotografií velikost nepřežeňte. Portrét miminka na fotoplátně ve velikosti 70x100 bude v malé místnosti vypadat nepřirozeně, ale rodinná skupinka ve velkém formátu bude skvělá.
  • MATERIÁL - levnější plastové rámečky jsou převážně v bílém nebo černém provedení. Rámování bývá obtížnější, zadní stěna i sklo jsou v jednom kuse. Pokud si přejete vyměnit jednu fotografii, musíte rozebrat celý rámeček. U dřevěných rámečků a fotogalerií je sklo i zadní stěna pro každou fotografii zvlášť. Výměna jedné fotografie je pak otázkou chviličky.

Obrázek článkuObrázek článku

 

  • CENA/KVALITA - tady opravdu platí, čím dražší, tím kvalitnější. Levné rámy a galerie jsou plastové. Někdy mají místo skla pouze plastovou folii. Úchytky zadních stěn jsou také z plastu a nejednou při dotažení prasknou. U dražších fotorámů je kvalitní sklo a uchycení zadních stěn je pomocí kovových pružin nebo pásků s vysokou pevností a přilnavostí.
  • UMÍSTĚNÍ RÁMŮ A GALERIÍ - na rámy ani fotografie by nemělo dopadat přímé sluneční světlo. Dochází pak k vyšosování rámů i fotografií. Neschovávejte je však do tmavých koutů. Galerii dopřejte prostor, fotorámečky pak můžete skládat do řad nebo v pravidelných odstupech a vytvořit tak fotozeď nebo je rozmístit alá organizovaný chaos. Prostě tak, jak je Vám to milé.

Jaká fotka se do rámečkové galerie hodí?

Do galerií na zdi se dávají nejčastěji fotografie z cestování, ze svatby, zvířecích miláčků nebo portrétů se svými přáteli. Nikdo ale neříká, že v rámečku nemůžete mít fotografie hudebních nástrojů, květin nebo jitrnice na dřevěném prkénku. Do galerie patří to, k čemu máte vztah a chcete si to den co den připomínat. A co vy víte - pohled na takový tofu karbanátek nebo poctivou tlačenku může někomu dělat dobře.
 

Doufáme, že si na základě nových poznatků do svého pokojíčku nebo bytečku vyberete rámy nebo galerie, které Vám budou dělat jen radost.

 

Líbil se vám článek? Čtěte také, jak vyrobit dárek na poslední chvíli, jak zabalit dárek nebo jak složit peníze jako dárek.