Jak vybrat správný rám na puzzle / euroklip?

Formáty

Euroklipy se vyrábějí ve čtvercových nebo obdélníkových formátech od malých rozměrů 9x13 až po velké formáty 70x100 cm.

 

Konstrukce

Tento univerzální rámeček je složený ze zadní tvrdé dřevovláknité desky a skla nebo plexiskla. Spojen je kovovými klipsnami s otvory, které do formátu A3 slouží k zavěšení euroklipu. U větších formátů v pozici na výšku je jedna zavěšovací spona a pro zavěšení na šířku jsou zavěšovací spony dvě.

 

729-4729-7

 

Výhody

Euroklipy mají jednu skvělou výhodu. Nemusíte ho ladit s interiérem. Jsou absolutně neutrální a hodí se do kanceláře, školy, obývacího i dětského pokoje.

Další výhodou je jednoduchá manipulace, rychlé zarámování čehokoli. Vhodné pro diplomy, certifikáty, koláže, puzzle, kresby, výšivky. Rámovanou předlohu můžete mít v celém formátu nebo ji umístit do většího rámu a využít okraje kolem předlohy k jejímu zdůraznění. Sklo můžete také pomalovat, polepit nebo oblepit textilní lepenkou nebo jiným dekoračním materiálem a vytvořit tak úžasné originální interiérové doplňky.

 

Sklo nebo plast?

Plast doporučujeme pro školy, kanceláře, dětské pokoje nebo nad sedačku a postel. Plastové rámy jsou lehké a při pádu se plast odlomí, ale neroztříští, jsou podstatně lehčí než euroklipy skleněné. Nevýhodou je snadnější poškrabání a nedokonalé přilnutí k podkladové desce. U velkých formátů je proto lepší předlohu na několika místech přilepit k podkladu. Puzzle doporučujeme před rámováním přelakovat.

Sklo doporučujeme pro předlohy u kterých je potřeba dokonalejší fixace jako jsou koláže nebo výšivky, vhodnější jsou tam, kde nehrozí, že je shodí kolemjdoucí nebo hrající si děti. Sklo je odolnější vůči mechanickému poškození chemikáliím a teplotám. Pokud tedy hrozí pravidelné znečišťování euroklipů např. v kadeřnictví od laků na vlasy nebo nad kamny kde dochází k velkým změnám teplot pak raději zvolte sklo. Nevýhodou je křehkost a větší váha rámu.

 

Velikost a materiál:

 

Velikost

Doporučené místo

Doporučená velikost

Doporučený materiál

 

Puzzle

30x40

Dětský pokoj

30x40

Plast

 

Certifikát

21x29,7

Kancelář

21x29,7

Sklo

 

Výkres

29,7x42

Škola

29,7x42

Plast

 

Pergamen

35x45

Nad nábytek

40x50

Sklo

 

 

 

Zaujal vás článek? Přečtěte si také, jak zabalit dárek, jak vybrat dárek pro třídní učitelku na rozloučenou nebo jak složit peníze jako dárek.